Vragen of hulp nodig? Bel +31 46 2021 000
Menu

NetcamViewer, De specialist voor bouwcamera's.

Voor live streaming en timelapse films

Bouwplaatsen zijn een makkelijk doelwit voor dieven. Diefstal van bouwmateriaal en gereedschap is een grote bron van verlies voor aannemers. De verzekeringsmaatschappijen dekken een deel van het verlies, maar veel kosten betalen de aannemers en onderaannemers.

Van afstand live meekijken met de bouw

Een voorbeeld van een live stream in de bouw

Live-streaming biedt de mogelijkheid om camerabeelden van bouwprojecten live weer te geven en te bekijken, om zodoende de voortgang van de bouw te volgen. Tevens kunnen deze beelden worden gearchiveerd en bestaat de mogelijkheid om een time-lapse film te maken.

Voor een goede weergave van bouwprojecten zijn met name beweegbare camera's, die ook op afstand te bedienen zijn, erg geschikt, alsook camera's met een zeer groot zoombereik en camera's, die dag- en nachtbeelden geven (infraroodcamera's).

Ons assortiment bestaat uit de hele Axis IP camera lijn en nog vele andere merken. Hieronder vindt u 4 aanbevolen Axis camera's, die uitstekend geschikt zijn als bouwcamera. Indien u niet de juiste juiste camera heeft gevonden of als u een passend advies wilt, neem dan gerust contact met ons op.

Timelapse: de bouw achteraf in vogelvlucht

Wat eindeloos lijkt, wordt kort en bondig! Een timelapse is een uniek naslagwerk.

Met een time-lapse worden langdurige opnames verkort tot een interessante film van een paar minuten. Time-lapse is een filmtechniek waarbij er elke paar minuten een foto wordt gemaakt die later achter elkaar worden gezet. Dit levert een versnelde film op, waardoor effecten zichtbaar gemaakt kunnen worden die bij het afspelen met een normale snelheid niet te zien zouden zijn.

Voor grote bouwprojecten zijn wij in staat om voor een camera een historie van meerdere posities vast te leggen. Hierdoor kan bijvoorbeeld een panorama time-lapse worden gecreëerd, zoals te zien in het voorbeeld hieronder.

Een selectie van onze time-lapse films

Meest gekozen producten voor timelapse video's

Complete oplossing voor live streaming, archief en timelapse

Rent a Cam Axis 02

Door middel van onze Rent-a-Cam set oplossing zijn we in staat om bouwcamera's binnen zeer korte tijd in het veld te zetten. De set voorziet in de camera, internet verbinding en alle diensten voor live streaming en archivering. Én aan het einde van de bouw ontvangt u van ons een bouwfilm.

  • Live streaming via internet
  • Archief player
  • Auto timelapse functies
  • Extra optie: Camerabewaking, tot 1 maand terugkijken

Bouwplaats beveiliging is tegenwoordig onmisbaar

152942157 Bouwplaats

Bouwplaatsen staan doorgaans vol met waardevolle materialen. Ze zijn dan ook een gewild doelwit voor dieven. Uit diefstal van bouwmateriaal en gereedschap ontstaan grote zakelijke verliezen. Deels wordt het verlies door de verzekeringsmaatschappij gedekt, maar een groot deel van de kosten komt voor eigen rekening. Deze kosten bestaan bijvoorbeeld uit vervanging van het materiaal, vertraging in werkzaamheden door het ontbreken en opnieuw bestellen van materialen, het bijkomende papierwerk en het herstellen van schade.

Voor een goede bewaking van bouwprojecten kunt u kiezen uit de volgende camera's:

  • Beweegbare camera's
  • Camera's met een zeer groot zoombereik
  • Dag en nacht camera's (infraroodcamera's)
  • De mogelijkheid om een signaal/alarm te ontvangen bij ongeregeldheden

Wij kunnen u adviseren welke camera voor uw situatie geschikt is. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor de weergave van de beelden en de opslag.

Meest gekozen producten voor bouwplaats beveiliging