Vragen of hulp nodig? Bel +31 46 2021 000
Menu

Verkeer

IP-camera's maken ook het verkeer veiliger.

Om het verkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft u voortdurend de nieuwste informatie nodig. Door middel van netwerk videocamera's heeft u deze informatie binnen handbereik.

Kentekenherkenning

Licenplate IR Comparison Example Webcam Center

U kunt uw video management verbeteren door het installeren van een krachtige, volledig geïntegreerde software oplossing, die automatisch nummerplaten herkent. In principe kunt u de kentekenherkenningsmodule gebruiken met een geïntegreerde IP-camera waardoor deze erg eenvoudig te gebruiken is. De kentekenherkenningsmodule draait op één server. Hiermee kunt u maximaal controle hebben over 8 rijstroken afhankelijk van de snelheid, verkeersvolume en trigger type. Een reeks aan management-functies, zoals het opnemen van nummerplaten in georganiseerde lijsten of een elektronisch ticket afhandelingssysteem, maakt de kentekenherkenning module compleet.

Infrarood verlichting voor kentekenherkenning

Om kentekens te kunnen herkenning in een dag en nacht situatie is er maar 1 goede oplossing en dat is een camera met infrarood lamp die zo staat ingesteld dat de koplampen van de auto worden uit gefilterd en dat de infra rood lamp voldoende sterk is om het kenteken op te laten lichten.

Een camera die in de meeste situaties kentekens kan lezen geeft normaal een zwart of donker beeld. Indien er een voertuig in het beeld komt zal het kenteken oplichten. Deze camera is in de praktijk ook niet tegelijkertijd te gebruiken om meer informatie van het voertuig of inzittende te krijgen.

Vaak wordt een camera voor kenteken herkenning gecombineerd met een camera die het voertuig als geheel bekijkt.

Pixels en kentekenherkenning

Licenseplate Optimal Pixels Webcam Center

Om een kentekenplaat leesbaar in beeld te brengen, zijn er genoeg pixels nodig op de sensor om letters en cijfers goed van elkaar te kunnen onderscheiden. Om ene duidelijk contrast te krijgen is een minumum van 2 pixels tussen cijfers en witruimte nodig. Voor een standaard Europees kentekenplaat komt dit neer op een breedte van minimaal 74 pixels voor de kentekenplaat. Voor een goed leesbare kentekenplaat en voor automatische kentekenherkenning hanteren we een minimum van 100 - 150 pixels breedte.

Juiste camera keuze en configuratie

Licenplate Shutter Comparison Example Webcam Center

Het succes van een kentekencamera ligt naast de keuze voor het juiste product ook bij de fijn afstelling van de camera en software. NetcamCenter adviseert en ondersteund in de camera en desgewenst de installatie en configuratie van het systeem. Belangrijke kenmerken van een kentekencamera zijn onder andere:

  • Korte sluitertijden. Te lange sluitertijden resulteren in een vervaagd beeld.
  • WDR / Tegenlichtcompensatie. Voorkomt dat koplampen een verstorend effect geven in het beeld.
  • Infrarood Verlichting.
  • Teleobjectief, vaak noodzakelijk om het gewenste aantal pixels per meter te behalen.
  • Juiste positie van de camera.
  • Resolutie van de camera.
Aanbevolen producten
Dv797002 autosnelweg

Optimaliseren van de verkeersstromen door analyse

De vraag naar infrastructuur en real-time verkeersinformatie neemt snel toe. Met een IP-camera oplossing is het eenvoudig om hoge kwaliteit live-videobeelden van snelwegen, kruispunten, tunnels, bruggen en de belangrijkste forensen routes te bekijken en met meerdere doelgroepen te delen.

De allerlaatste informatie binnen handbereik

Dit kan een breed scala aan voordelen met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld forenzen die toegang hebben tot live beelden via het internet en kunnen zo beslissingen nemen over hun reizen en het verkeer dat snel kan worden omgeleid om files te verminderen en te voorkomen. Ook kunnen nieuwszenders hun luisteraars gedetailleerde verkeersinformatie geven.

Tellen van auto's, fietsers en voetgangers

Verkeersbewaking zorgt voor een veilige omgeving

156209451 druk kruispunt

Netwerk videocamera’s zijn tegenwoordig in de maatschappij onmisbaar bij de bestrijding van criminaliteit en het verhogen van de veiligheid van burgers. Zij vormen een uitstekend aanvullend hulpmiddel voor de politie bij de uitvoering van hun werkzaamheden.

Veiligere steden

Veel steden over de hele wereld maken gebruik van netwerkvideo-oplossingen om burgers en eigendommen efficiënt te beschermen, de kosten van vandalisme te verminderen en het imago van de stad te verbeteren.

Beveiligen van passagiers, personeel, infrastructuur en onroerend goed

Veilig verkeer zorgt voor een goed leefklimaat in de stad

Voor veel steden is het van groot belang om het openbaar vervoer te bevorderen teneinde de kwaliteit van het woon-werkverkeer te verbeteren. Hiertoe dient in de eerste plaats een veilige omgeving te worden gecreëerd voor passagiers en personeel. Het plaatsen van netwerk videocamera’s heeft diverse openbaarvervoerbedrijven, exploitanten en infrastructuurbeheerders geholpen hun surveillancedoelstellingen te bereiken en te profiteren van een afname van vandalisme, geweldsincidenten en frauduleuze verzekeringsclaims, een toekomstbestendige, flexibele surveillance oplossing en een veiligere transportomgeving.